BENCHA THEATRE - Verticle Dance

Bencha Theater was performing their virticle dance act in my birthtown, of all places.

Swinging on ropes acros the Waag in Alkmaar.

We created 25 minutes of custom videomapping content, in sync with the dancers.

Unfourtunately there is no video of the show.

PHOTO's

https://ooalkmaar.nl/bencha-theatre-moed/

https://www.benchatheater.nl/

https://www.karavaan.nl/programma/moed/

MOED

Een indrukwekkend staaltje acrobatiek tegen de Waagtoren

Torenhoge backflips en duizelingwekkende salto's

MOED brengt hét historische icoon van Alkmaar tot leven. Met torenhoge backflips en duizelingwekkende salto's transformeert de Waagtoren tot een verticale dansvloer. Een visueel en feestelijk spektakel met muziek en licht speciaal gemaakt voor Alkmaar, waarbij je 20 minuten lang je adem inhoudt. Dus gooi je hoofd naar achter en geniet van dit dynamische en indrukwekkende staaltje acrobatiek. Niet voor mensen met hoogtevrees….

De Waagtoren: het symbool van trots en nieuwe kansen. Immers verkregen door de moedige strijd van Alkmaar tegen de Spanjaarden. Kijk in MOED met andere ogen naar dit Alkmaarse icoon en laat je meevoeren in het nieuwe circus van dit internationaal opererende gezelschap.

Idee en concept: Karavaan | Choreografie, regie en uitvoering: Bencha Theater |VJ: Peter Ankoné (VJ Ank1) | Foto: Ignas Eeltink | Met dank aan: Gemeente Alkmaar | MOED is onderdeel van de Victoriefeesten Alkmaar

Bencha maakt theatrale, kleurrijke en originele acts en voorstellingen in de stijl van het nieuwe circus. Bencha Theater is een begrip in binnen- en buitenland en bestaat uit spelers van internationale allure. Rachel Melief en Dimiter Simeonov richtten in 2002 Bencha Theater op.

Peter Ankoné is als VJ Ank1 een onafhankelijke videoartiest die sinds 2008 actief is in de Amsterdamse clubscene. Hij is een van de eerste VJ's die gebruik maakte van video mapping. Ank1 heeft een herkenbare 'edgy urban stijl', die beïnvloed is door zowel street- als popart.

Want to upgrade your event / party?